© Francesco Prandoni

Robben Ford meets Licks & Brains

Blues, jazz en funk komen samen
wo 6 mrt ’24 20:15 uur
wo 6 mrt ’24
20:15 uur
  • wo 6 mrt ’24
    20:15 uur
    Kleine Zaal

In deze bijzondere samenwerking delen de Amerikaanse gitarist Robben Ford en de Nederlandse bigband Licks & Brains hun liefde voor het verkennen van nieuwe muzikale wegen, zonder het echte gevoel en de inspiratie uit het oog te verliezen. Ze spelen nummers van Robben Fords recenste soloalbum 'Pure', die gearrangeerd is door Rolf Delfos, de leider van Licks & Brains, samen met zijn muzikale partner Erwin Hoorweg. Zowel de blues als jazzrock, waarmee Robben Ford veel succes heeft gehad, zullen uiteraard te horen zijn tijdens dit concert.

Robben Ford is een van de meest geprezen gitaristen van zijn generatie. Hij staat bekend om zijn blues- en jazzrockmuziek en zijn vermogen om verschillende muziekstijlen eigen te maken. Hij is vijf keer genomineerd voor een Grammy en heeft samengespeeld met iconische artiesten als Joni Mitchell, Bob Dylan, Miles Davis, George Harrison, Bonnie Raitt, Michael McDonald en vele anderen. In Robbens muziek is altijd zijn verfijnde benadering van de blues te horen, maar hij heeft ook een gevarieerde stijl als het gaat om de structuur en stijl van zijn nummers.

Licks & Brains is een Nederlandse 18-koppige bigband die soul-, funk- jazz- en groovemuziek spelen. De band staat onder leiding van Rolf Delfos, een van de meest toonaangevende altsaxofonisten van Nederland. Licks & Brains treedt op met topartiesten uit de Nederlandse en internationale jazz/funk-scene. Op hun nieuwste project 'Electric Minds' is Eric Vloeimans te horen als gastartiest. Op het album is een mix te horen van blazers, elektronische ritmes en avontuurlijke muziek.